UÇAK GÖVDE MOTOR BAKIM BÖLÜMÜ

 

UÇAK GÖVDE MOTOR BÖLÜMÜ

Uçak gövde motor yani UGM bölümü hakkında sizlere kafanızda bazı şeylerin olgunlaşması için bilgiler vereceğim.

UGM BÖLÜMÜ NEDİR?

UGM bölümü hava araçlarının bakımını, üretimini, montajını yapan kalifiyeli elemanlar yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Ugm her ne kadar mühendislik bölümü değilse de alacağınız dersler, mühendislik dersleri ile aynı. Bir ugm’ci uçak hakkında ve çalışacağı ortam hakkında her şeyi bilmelidir. Bizler uçağın mekanik, elektronik, elektrik, yapısal özellikleri hakkında her bilgiye sahip olma yükümlülüğündeyiz. Elektrik ve elektronik olarak temel şekilde eğitim alacağız. Bu konuda da minimum yani temel seviye bilgimizin olması gerekmektedir.

UGM ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Öncelikle uçak bakımı yapan şirketler, uçak üretimi, uçak yapı parçası üretimi, uçak veya komponent montajı yapan, insansız hava araçları üreten şirketlerde de iş imkânı bulabilmekteyiz. Yurt içi ve yurt dışı çalışma imkanlarımız oldukça yüksek. Bu bölümün her yerde olmaması, Erciyes ve Eskişehir Üniversiteleri bu konuda lisanslı kalifiye teknisyenler yetiştirmektedir. Her yıl verdikleri mezun sayısının az olması da bizim için bir artıdır.

İYİ BİR TEKNİSYEN NASIL OLMALI?

El becerisi, vücudun senkronize çalışması ve herhangi bir sağlık problemi olmamalı. Kendisini geliştirmekten korkmayan, hata yaptığında korkmadan üstlenebilen biri olmalısınız. İngilizce ile içli dışlı olmalı, okuyup anlamada gerçekten iyi olmalısınız. Kullanacağınız çoğu materyal İngilizce olarak gelecek ve bunu sizin anlamınız istenecek.

Yorumlar